Oppositierol voor VVD-Heemstede

De VVD-Heemstede heeft één mooie zetel gewonnen bij de verkiezingen in maart. We zijn dankbaar dat onze kiezers onze liberale insteek van de afgelopen vier jaar positief hebben ontvangen. Ondanks onze vijf zetels eindigt de VVD in de oppositie.

In het verslag van de informateur Hans Luiten, aangesteld door HBB, staat dat HBB ‘zeer grote twijfels heeft over een samenwerking met de huidige coalitiepartijen’ waaronder ook de VVD.

Op verzoek van de huidige coalitiepartijen VVD, D66 en CDA zijn er op het einde van de informatieve fase individuele gesprekken gevoerd met HBB. In het gesprek met HBB heeft de VVD geen antwoorden gekregen op belangrijke vragen aangaande bestuurskracht, continuïteit, chemie en op vijf cruciale punten uit het verkiezings-programma van HBB. Deze vijf punten zijn: 1) bouw Vomar tegengaan, 2) huidige proces Manpadslaandgebied stoppen, 3) woningtekort in de regio opvangen, 4) nooit afwijken van bestemmingsplannen en 5) duurzaamheid alleen als het ook echt bijdraagt aan een betere leefomgeving.

HBB heeft vervolgens Groen Links en PvdA uitgenodigd een nieuw college te vormen; totaal 11 van de 21 raadszetels. D66 en CDA hebben nog, op verzoek van Groen Links en PvdA, een gesprek gevoerd met de drie fractievoorzitters van het nieuwe college. Beide partijen besloten niet aan te sluiten bij het nieuwe college.

De VVD heeft niet de mogelijkheid gehad om verder te praten met de drie formerende partijen over onze vier VVD thema’s: 1) duurzaamheid/groen, 2) uitstekende sociale voorzieningen/zorg, 3) doorstroming verkeer topprioriteit en 4) veilig Heemstede. Het nieuwe College van HBB (7 zetels), Groen Links (3 zetels) en PvdA (1 zetel) is afgelopen donderdag geinstalleerd.

Vanuit de oppositierol blijven wij ons sterk maken voor deze vier thema’s en voor uw en onze liberale uitgangspunten! De VVD wenst de nieuwe coalitie succes.

Meer informatie: Eveline Stam,
Fractievoorzitter VVD-Heemstede, 06 518 753 77